نان خمیرترش نانی است که در تهیه ی آن به جای استفاده از مخمرهای خشک فوری صنعتی از یک استارتر طبیعی استفاده شود . این استارتر در واقع یک پیش خمیر است که قبل از خمیر اصلی نان تهیه و فعال می شود و بعد به خمیر اضافه می شود . این کار باعث فعال شدن لاکتوباسیلوس های دوست می شود .این باکتری های مفید طی فرآیند طولانی تخمیر از قند موجود در خمیر تغذیه می کنند و ضمن ایجاد طعمی خاص و قوی باعث بالا بردن ارزش غذایی و ماندگاری بیشتر نان می شوند . نان تهیه شده با خمیرترش گلوتن کمتر و ph پایین تری دارد .
در نانهایی که به روش تخمیر سریع درست می شوند ، املاح معدنی و مواد مغذی آرد آزاد نمی شوند ؛ این به دلیل وجود اسیدی به نام اسید فیتیک است . در نانهای تهیه شده با خمیرترش این اسید طی فرآیند تخمیر کاملا تجزیه می شود و شرایط جذب املاح معدنی و مواد مغذی فراهم می شود .
در آخر خوب است بدانید که بدن تنها وقتی می تواند گلوتن گندم را کاملا جذب کند که به درستی تخمیر شده باشد .
اگر بعد از مصرف نانهای صنعتی احساس سوزش و ترشی در معده داشتید حالا دلیلش را می دانید .